måndag 14 september 2009

Year One

YEAR ONE

Regissör: Harlod Ramis
Skådespelare: Jack Black, Michael Cera, Oliver Platt, David Cross, Vinnie Jones, Hank Azaria
---
Filmen utspelar sig under År 1 och vi får följa Zed (Black) och Oh (Cera) som efter att ha blivit utslängda från deras by (Som Zed olyckligtvis också brände ner) är på flykt och försöker att hitta ett nytt ställe att slå sig ner på. Men istället hamnar de i diverse trubbel. De blir vittnen till när Cain dödar sin bror Abel, de blir sålda som slavar medans de samtidigt försöker ta sig till Sodom för att rädda sina flickvänner (nåja, de önskar att de vore deras flickvänner iallafall).

Detta är ingen film som kommer gå till historien som en av de bästa komedierna som gjorts, men det var nog inte tanken heller när de spelade in filmen...
Jag har alltid gillat Harlod Ramis, han har gjort många andra komedier som däremot kommer att gå till historien, som t.ex Ett päron till farsa och Måndag hela veckan. Sen har han även skrivit manus till en hel drös med roliga filmer.
Detta är en film som jag brukar kalla för 'En söndagsfilm', vilket innebär att man inte behöver tänka så mycket, utan bara må bra och skratta lite då och då. För det gör man, skrattar. I alla fall om man gillar löjlig humor och Jack Black.

BETYG: 6 av 10