söndag 6 september 2009

Drag me to hell

DRAG ME TO HELL

Regissör: Sam Raimi
Skådespelare: Justin Long, Alison Loham, David Paymer
---
Sam Raimi återvänder till sina rötter och levererar här en skräckfilm i sann Raimi-anda.
Efter att Christine (Lohman) nekar en äldre dam ett lån så att denne blir hemlös så kastar hon en förbannelse över Christine så att hennes liv vänds minst sagt upp och ned. Hon måste nu komma på ett sätt att häva förbannelsen inom tre dagar innan hon hamnar i helvetet.

Sam Raimi inledde sin karriär med Evil Dead-filmerna men har avancerat och på senare år även gett oss tre stycken Spiderman filmer, den fjärde är på gång. Men nu återvänder han alltså till sina rötter, att göra skräckfilm. Man märker på en gång att detta är en Raimifilm. Han gillar att använda mycket ljud för att bygga upp stämningen och även att använda skuggor. Det finns en hel del som påminner om första Evil Dead-filmen.
När jag såg förtexterna och såg att Justin Long och David Paymer var med så tänkte jag att detta är en skräck/komedi. Men så var inte fallet... Det kändes konstigt att se Long i denna film eftersom jag förknippar honom med komedier och ganska töntiga karaktärer. Det gick lixom inte att ta han seriöst i denna film. David Paymer har en mindre, mer dämpad roll och tar sig igenom filmen på ren rutin. Alison Lohman gör en godkänd insats men inte mer. Jag hade gärna sett lite mer och bättre inlevelse från hennes sida.

Detta är helt enkelt en klassisk skräckfilm som verkligen följer mallen till punkt och pricka. Slutet var dock aningen oväntat och bra.

BETYG: 6 av 10