tisdag 27 oktober 2009

Sammanfattning

Sammanfattning av de senaste veckorna...

Kollade på den gamla 90-tals klassikern Sopåkarna för ett tag sen. Var flera år sedan jag såg Emilio Estevez komedi om två sopåkare som dras in i en härva av giftigt avfall och mord. Filmen håller fortfarande, även om vissa scener känns lite larviga.

BETYG: 6 av 10

Ska titta på den nya skräckfilmen Paranormal Activities snart, den verkar sjukt läskig.

Häromdagen såg jag den nya animerade filmen UP. Den var mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. Början av filmen är väldigt rörande och fint, sedan blir det komedi för hela slanten när den äldre farbrorn Carl tillsammans med den lille, knubbige Charles beger sig ut på ett spännande äventyr.
Snygg animering och ett bra manus, som inte bara har komiska höjdpunkter, men som även lyckas få tittaren att känna för dessa karaktärer.

BETYG: 8 av 10

Har även börjat kolla på den underskattade serien How i met your mother, som handlar om fem personer, alla i 27-30 års åldern. Det påminner en hel del om serien Vänner, men med en lite råare touch och ett annorlunda upplägg.
Den karaktären som är mest underhållande är utan tvekan Barney, men precis som Vänner så är alla karaktärer roliga på sitt sätt.

I förrgår såg jag Bruce Willis nya film Surrogates, som handlar om att vi människor använder oss av nåt som heter Surrogates, vilket är en slags robotkopia av oss själva. Genom att använda sig av dessa Surrogates så behöver inte människorna längre lämna sina hem, riskera att bli skadade eller åldras. De styr sina robotar genom ett slag Cyberspace liknande koncept.
Filmen är helt okej, kunde dock ha varit lite mer action känner jag. Märks ganska tydligt att de har inspirerats kraftigt av Blade Runner. Vilket inte behöver vara något negativt. Men Blade Runner är fortfarande en bättre film.

BETYG: 7 av 10